Logo_DiProjekt


Izbornik

Naslovnica

O nama i reference

Izrada web stranica

Izrada web shopova

Internet marketing

Optimizacija i održavanje web stranica

Grafički dizajn

Kontakt

Blog

Društvene mreže

Koliko traje izrada web stranice?

ruj 16, 2021

Jedno od najčešćih pitanja koje dobivamo od potencijalnih klijenata jest - koliko će moj projekt trajati? Ono što obično čuju od nas je - pa, ovisi. Da bi točno procijenili vrijeme izrade potrebno nam je mnoštvo detalja o projektu ili određeni sažetak same ideje. Prilikom planiranja projekta morate imati na umu nekoliko stvari. Dakle, od početnih faza otkrivanja i planiranja do cjelovite web stranice spremne za pokretanje - koliko zapravo traje?
Koliko traje izrada web stranice

Nije baš tako jednostavno

Duljine projekata web dizajna variraju. Mi u DiProjektu znamo da ne postoje dva ista projekta, zato se prema svakom od njih odnosimo individualno, s pristupom po mjeri i detaljnom planu izrađenom prema njegovim specifikacijama.

Možemo ipak reći da će prosječan projekt web dizajna i razvoja, koji prati naš proces i pravodobne povratne informacije od klijenta, trajati od minimalno 7 dana, pa čak do 4 mjeseca, ovisno o vašim zahtjevima.

Dakle, o čemu ovisi vrijeme izrade stranice?

Nekoliko je čimbenika koji će odrediti koliko će trajati projekt vaše web stranice. Manja stranica i minimalna funkcionalnost uvijek će nam oduzeti manje vremena za razvoj od veće web stranice s efektnim animacijama ili složenim integracijama. Ili biste možda htjeli da prvo poradimo na osvježavanju vašeg brenda i provedemo opsežna SEO istraživanja?

Čimbenici o kojima ovisi duljina izrade web stranice:

  • Site map/broj stranica – koliko velika mora biti vaša web stranica i koliko stranica po mjeri moramo dizajnirati?
  • Složenost značajki i integracija – postoje li neki posebni tehnički zahtjevi (tj. Mora li vaša web stranica biti višejezična, imate li namjensku CRM platformu za integriranje itd.)?
  • Zahtjevi za dizajn – imate li već razvijen brend i jasne smjernice za isti ili želite da i na tome radimo?
  • Sadržaj – vjerojatno će vam trebati neko vrijeme da odredite svoju strategiju sadržaja i točne poruke koje želite staviti na svoju web stranicu. Iako vas možemo podržati informacijskom arhitekturom i vrhunskim porukama ili pozivima na radnju, vi najbolje poznajete svoje poslovanje i svoje klijente, a mi ćemo se osloniti na vas u pružanju konačnog sadržaja.

Faze izrade web stranice:

  • Početno istraživanje i ispitivanje – tada upoznajemo vas, vaše poslovanje i projekt na kojem ćemo raditi. Sve dobro organiziramo i postavljamo tako da imamo čvrstu osnovu i zajedničko razumijevanje ciljeva.
  • UX Dizajn – nakon što prikupimo sve važne podatke, vrijeme je da izradimo kostur vaše buduće web stranice. Usredotočujemo se na korisnike i njihovo iskustvo, kako želimo da njihova interakcija sa stranicom izgleda i koji su ciljevi koje želimo postići.
  • UI Dizajn – dizajn korisničkog sučelja je kada vizualni dio vaše web stranice oživi. Ovdje primjenjujemo smjernice vašeg brenda i našu stručnost u dizajnu konačnog proizvoda. Na kraju ove faze pružamo vam interaktivni prototip dizajna koji uključuje sve prethodno dogovorene predloške i uzimamo vaše povratne informacije. Ovo je također dio projekta koji se može razlikovati među klijentima jer moramo uzeti u obzir njihove posebne zahtjeve i vrijeme koje im je potrebno za davanje povratnih informacija.
  • Razvoj web stranice – nakon što završimo sa dizajnerskim smjernicama spremni smo za kodiranje! Izrađujemo vašu novu web stranicu točno onako kako je dogovoreno u fazi dizajniranja i pružamo vam spremnu beta poveznicu kada sve bude završeno.
  • QA i Testiranje – sada kada ste vidjeli stranicu, vrijeme je za konačno testiranje i poliranje vaše nove web stranice prije nego što krenemo s objavom. Ovdje vam dajemo vremena za povratne informacije da finalizirate sadržaj po svojim planovima i ciljevima.
  • Objava stranice! – online smo! Otvaramo šampanjac i slavimo. A ako vas brine što slijedi, nemojte. Većina naših klijenata pretvara se u dugoročna partnerstva i s ponosom vas dodajemo na popis. Naravno da vas apsolutno ne obvezujemo na dugoročnu suradnju i pružamo vam edukaciju kako možete sami urediti dijelove vaše stranice.

Primjećujete da je izrada web stranice kompleksan proces koji zahtjeva nekada dosta vremena za razvoj i angažman svih strana procesa. Ukoliko ste u žurbi, nema problema. Volimo izazove!