Logo_DiProjekt


Izbornik

Naslovnica

O nama i reference

Izrada web stranica

Izrada web shopova

Internet marketing

Optimizacija i održavanje web stranica

Grafički dizajn

Kontakt

Blog

Društvene mreže

10 uobičajenih zabluda o web stranicama

lis 21, 2021

Internet postoji već duže vrijeme, što znači da su web stranice svima poznata stvar. Kao i kod svake druge tehnologije, vrijeme je učinilo da se stvori dosta mitova i zabluda o web stranicama koje mogu iskriviti mišljenja vlasnika tvrtki. Ovdje se bavimo nekim od najčešćih zabluda i iznosimo vam prave informacije.
Izrada web stranica

Lako je napraviti profesionalnu web stranicu

Lako je napraviti besplatnu web stranicu koju možete koristiti za svoj hobi ili ograničenu grupu ljudi, ali za profesionalnu web stranicu potreban je profesionalni programer s dugogodišnjim iskustvom i razumijevanjem najnovije internetske tehnologije.

Web stranice automatski generiraju promet

Web stranice su kao opeka i žbuka; morate se oglašavati i raditi na njoj, te napraviti dobru SEO optimizaciju kako biste generirali promet na istoj. Stavljanje web stranice na internet nije dovoljno za generiranje prihoda.

Sve moje ideje trebale bi se implementirati na mojoj web stranici

Čak ni u virtualnom svijetu web stranica nije sve moguće. Vaš web dizajner učinit će sve što može kako bi vaše web mjesto napravio onakvim kakvim ste ga zamislili, ali ponekad je potrebno učiniti ustupke da biste dobili funkcionalnu i prilagođenu web stranicu.

Nakon što se stranica napravi, posao je gotov

Web stranica nikada nije doista dovršena. Stalno se ažuriraju informacije o vašoj tvrtki i proizvodima, a da ne spominjemo nove alate koji se dodaju vašoj web stranici za povećanje prometa i prikupljanje podataka.

Ne moram razvijati web stranicu jer je mogu samo kopirati

Za gotovo svaku web stranicu možete pronaći izvorni kod i vidjeti kako je web stranica napravljena. No, svaka profesionalna web stranica imat će zaštitni znak, pa čak i zaštitu autorskih prava u svom sadržaju. Također, kopiranje koda s jedne web lokacije na drugu uzrokovat će vašoj web lokaciji kazne od Googlea, što znači da nitko nikada neće vidjeti vašu web stranicu u rezultatima pretraživanja.

Web dizajn je jednostavan pa bi trebao biti jeftin

Da biste postali profesionalni dizajner web stranica, potrebne su godine obuke i iskustva. Kao i kod svake druge poslovne usluge, ako želite profesionalne rezultate, platit ćete za profesionalne usluge.

Moj web sadržaj mora mi se sviđati jer je to moja web stranica

Ako želite da ljudi posjećuju vašu web stranicu i budu privučeni s vašim sadržajem, tada vaš sadržaj mora biti sve što vaši posjetitelji žele vidjeti. Apeliranje na vlastite preferencije neće povećati vašu zaradu.

Nakon dovršetka moje web stranice ažuriranja bi trebala biti besplatna

Dizajneri web stranica naplaćuju jednu naknadu za izradu vaše web stranice, a zatim dodatnu naknadu za njeno održavanje. Za ažuriranje vaše web stranice potreban je rad i vrijeme, a uvijek plaćate za vrijeme profesionalnog web dizajnera.

Mogu napisati vlastiti sadržaj

Vaša će web stranica trebati svakodnevno ažuriranje sadržaja koji nemate vremena kreirati. Pisanje sadržaja web stranice također zahtijeva iskusnog copywritera da posao bude ispravno obavljen. Ako pokušate izraditi sadržaj na svoju ruku, mogli biste završiti kršenjem Googleovih pravila i kažnjavanjem vaše web stranice mjesecima.

Mogu samo skinuti slike s Interneta i postaviti ih na svoju stranicu

Morate posjedovati autorska prava za slike koje koristite na svojoj web stranici ili imati dopuštenje vlasnika autorskih prava za upotrebu tih slika. Kada skidate slike s interneta i koristite ih, kradete nečiju imovinu i činite kazneno djelo.

Najbolji pristup za izradu dobre i profesionalne web stranice je zaposliti iskusnu tvrtku za web dizajn i digitalni marketing. Profesionalac će uvijek postići najbolje rezultate za vaše poslovanje. Obratite se nama u DiProjektu i osigurajte vašoj tvrtki digitalnu budućnost.