Logo_DiProjekt


Izbornik

Naslovnica

O nama i reference

Izrada web stranica

Izrada web shopova

Internet marketing

Optimizacija i održavanje web stranica

Grafički dizajn

Kontakt

Blog

Društvene mreže

Koju platformu odabrati za izradu web trgovine?

velj 24, 2023

Kada je riječ o izgradnji web trgovine, odabir prave platforme može napraviti razliku. Postoji mnogo opcija, ali četiri najpopularnije platforme su WooCommerce, PrestaShop, Magento i OpenCart. U ovom blog postu usporedit ćemo ove četiri platforme na temelju cijene, složenosti i jednostavnosti korištenja.

WooCommerce

WooCommerce je dodatak za e-trgovinu za WordPress koji vam omogućuje jednostavno dodavanje funkcionalnosti online trgovine na vašu WordPress web stranicu. Jedna od glavnih prednosti WooCommerce-a je da je besplatan za upotrebu, iako možda trebate platiti za premium dodatke kako biste dodali dodatne značajke. WooCommerce je također relativno jednostavan za upotrebu, posebno ako već poznajete WordPress. Mana WooCommerce-a je da može biti ograničen u smislu skalabilnosti i prilagodljivosti, posebno u usporedbi s nekim drugim platformama na ovoj listi.

PrestaShop

PrestaShop je besplatna, open-source platforma za e-trgovinu koja se može koristiti za izgradnju različitih online trgovina. Iako je PrestaShop besplatan za upotrebu, možda ćete trebati platiti za dodatne značajke, teme ili module. PrestaShop može biti teže postaviti i koristiti od WooCommerce-a, posebno ako niste upoznati s kodiranjem ili web razvojem. Međutim, nudi širok raspon mogućnosti prilagodbe i općenito se smatra skalabilnijim izborom od WooCommerce-a.

Magento

Magento je moćna platforma za e-trgovinu koju koristi mnogo velikih online trgovina. Iako postoji besplatna open-source verzija Magento-a, može biti prilično složena za postavljanje i upotrebu. Osim toga, možda ćete morati platiti za dodatne značajke, teme ili module. Magento je poznat po svojoj visokoj prilagodljivosti, ali to također znači da može biti teže koristiti od nekih drugih opcija na ovom popisu. Magento je dobar izbor za veće e-trgovine s kompleksnim potrebama.

OpenCart

OpenCart je besplatna, open-source platforma za e-trgovinu koja je poznata po tome što je relativno jednostavna za upotrebu i prilagodbu. Iako OpenCart nudi širok raspon značajki i opcija prilagodbe, možda neće biti tako skalabilan kao neke druge platforme na ovom popisu. OpenCart je dobra opcija za manje e-trgovine koje ne zahtijevaju istu razinu složenosti ili prilagodbe kao veće web stranice.

Usporedba cijena i složenosti za razvoj web trgovine

Kada se radi o cijenama, WooCommerce i OpenCart su najpristupačnije opcije, budući da su besplatni za upotrebu. S druge strane, PrestaShop i Magento mogu zahtijevati dodatne troškove za značajke, teme ili module. Međutim, valja napomenuti da se ovi troškovi mogu razlikovati ovisno o vašim specifičnim potrebama i zahtjevima.

Što se tiče složenosti, Magento se općenito smatra najkompleksnijom platformom, a slijedi ga PrestaShop. WooCommerce i OpenCart su relativno jednostavni za upotrebu i postavljanje, iako bi WooCommerce mogao biti lakši za one koji su već upoznati s WordPressom.

Općenito, platforma koju odaberete ovisit će o vašim specifičnim potrebama i zahtjevima. Ako tražite besplatnu i jednostavnu platformu za manju web trgovinu, WooCommerce ili OpenCart mogu biti najbolji izbor. Ako vam treba skalabilnija platforma s naprednim mogućnostima prilagodbe, bolji izbor mogu biti PrestaShop ili Magento.

Ako vam je potrebna izrada web trgovine možete nam se obratiti i savjetovat ćemo vas u odabiru optimalnog rješenja za vaše potrebe.