Blog

10 uobičajenih zabluda o web stranicama

10 uobičajenih zabluda o web stranicama

Internet postoji već duže vrijeme, što znači da su web stranice svima poznata stvar. Kao i kod svake druge tehnologije, vrijeme je učinilo da se stvori dosta mitova i zabluda o web stranicama koje mogu iskriviti mišljenja vlasnika tvrtki. Ovdje se bavimo nekim od najčešćih zabluda i iznosimo vam prave informacije.

5 najbolje i najlošije dizajniranih web stranica u 2021.

5 najbolje i najlošije dizajniranih web stranica u 2021.

Vaša web stranica je zaslužna za prvi dojam koji netko stekne o vašem poslovanju, pa ima smisla da želite web stranicu koja će se isticati nad konkurentskim tvrtkama. Web stranice koje su se našle na ovom popisu 5 najboljih i najgorih dizajna web stranica 2021. pokazuju zašto dobro planirani dizajn i čvrsta marketinška strategija čine veliku razliku. Ono što ćete ovdje vidjeti je da se, kada je u pitanju razvoj web stranice, doista grozna web stranica ističe jednako kao i iznimno dobro osmišljena.

Kako odabrati agenciju za web dizajn?

Kako odabrati agenciju za web dizajn?

Gotovo svaka odluka o kupnji, bilo vezano za to gdje ćete provesti godišnji odmor ili u kojoj će školi vaše dijete učiti francuski jezik, donosi se online tj. nakon prikupljanja informacija na internetu.
OK, to ste možda znali. I shvatili da vam treba ili nova web stranica koja je responsive ili ste tek krenuli u poduzetničke vode pa vam treba web stranica.
I sad tražite kome povjeriti taj posao i pitate se kako odabrati agenciju za web dizajn doraslu vašem projektu…

Zašto je važno da vaša web stranica bude prilagođena mobilnim uređajima?

Zašto je važno da vaša web stranica bude prilagođena mobilnim uređajima?

Mobilno pregledavanje web sadržaja već je mnogo godina navika svih nas, a u nekim slučajevima i opsesija. Mobilno pregledavanje interneta nadmašilo je pregledavanje na stolnim računalima 2015. godine, a razlika se svakim danom sve više povećava. Danas je teško zamisliti život bez mobilnog telefona i koliko je jednostavno koristiti i pregledavati stvari koje želite i trebate. Zato je s gledišta web dizajna i razvojnih programera iznimno važno da su sve web stranice prilagođene mobilnim uređajima i da su responzivne (što znači da reagiraju i mijenjaju se tako da odgovaraju ekranu tableta/mobilnog telefona).

4 glavna razloga zašto izraditi web trgovinu

4 glavna razloga zašto izraditi web trgovinu

Industrija online trgovina i dalje nastavlja brzo rasti. U 2019. globalna prodaja u online trgovinama dosegla je iznos od 25 bilijuna dolara. Kupci počinju uviđati pogodnost kupnje putem interneta, a u posljednje vrijeme sve više kupuju izravno sa svojih pametnih telefona. Mnogi poduzetnici žele ući na ovo tržište, ali nemaju pojma odakle početi. Ako ste to vi, imamo dobre vijesti, stvaranje e – trgovine nikada nije bilo jeftinije, jednostavnije i brže.

Koliko traje izrada web stranice?

Koliko traje izrada web stranice?

Jedno od najčešćih pitanja koje dobivamo od potencijalnih klijenata jest – koliko će moj projekt trajati? Ono što obično čuju od nas je – pa, ovisi. Da bi točno procijenili vrijeme izrade potrebno nam je mnoštvo detalja o projektu ili određeni sažetak same ideje.
Prilikom planiranja projekta morate imati na umu nekoliko stvari. Dakle, od početnih faza otkrivanja i planiranja do cjelovite web stranice spremne za pokretanje – koliko zapravo traje?

Trebam li web stranicu za tvrtku i zašto da?

Trebam li web stranicu za tvrtku i zašto da?

Prisutnost tvrtke na webu, bez obzira na industriju, može imati ogroman utjecaj na njezin uspjeh. U današnje vrijeme neke tvrtke još uvijek ne shvaćaju da će većina njihovih kupaca posjetiti njihovu web stranicu prije nego što kupe ili dogovore uslugu od njih.